Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Točni podaci o rekonstrukciji Marine Poreč

Točni podaci o rekonstrukciji Marine Poreč

Usluga Poreč d.o.o., slijedom novinarskih upita te upita gradskog vijećnika  Vladmira Sladonje, postavljenog na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreč-Parenzo 6. listopada  2016. g. vezano za novčana sredstva utrošena u rekonstrukciju poslovne zgrade Marine u Poreču, ovim putem iznosi  detaljnije informacije glede predmetne rekonstrukcije.

U rekonstrukciju poslovne zgrade Marine,  u čije se uređenje u proteklih dvadesetak godina nije značajnije ulagalo, krenulo se s ciljem da se osigura visoki standard i poboljša kvaliteta u pružanju usluga njezinim korisnicima.

Radovi su izvedeni ne samo unutar postojećih gabarita građevine, već i na kompletnom vanjskom dijelu objekta pa se na taj  način  funkcionalno povezalo prostor recepcije, prostorije za osobnu higijenu gostiju s područjem same marine, gdje gosti borave i imaju vezana svoja  plovila.

Vrijednost izvršenih radova  na površini od 309,90 m2, od čega 25 % površine otpada na sanitarije, po okončanoj situaciji iznosi 2.348.447,09 kuna, odnosno, u rekonstrukciju je po kvadratnom metru uloženo 1.010,41 Eura.

Moramo naglasiti da ovdje nije riječ  samo o  površnom uređenju postojeće konstrukcije i vršnim instalaterskim radovima.

Objekt je kao cjelina bio izrazito nefunkcionalan, komunikacijski neadekvatan i neprilagođen starijim osobama i osobama smanjene pokretljivosti, kojima je pristup prostorijama za osobnu higijenu bio praktički onemogućen.

Nadalje, fasada, obloge zidova, podova i stropova bile su u vidno lošem stanju, pa je građevina nerijetko bila vlažnih zidova i podova, a krov je propuštao. Vanjski zid na jugozapadnoj strani objekta bio je ukopan te, zbog nepostojanja drenaže, voda je ulazila s obližnje padine direktno u objekt.

Elektroinstalacije, vodoinstalacije kao i ostala oprema objekta bile su dotrajale. Sustav grijanje-hlađenje također je bio zastario i u lošem stanju, pa se za grijanje i hlađenje već duže vrijeme nepotrebno plaćalo visoke iznose za trošak energenata.

Dio navedenih manjkavosti osjetili su i sami korisnici, koji su već i prijašnjih godina ukazivali na brojne propuste na građevini i smanjenoj kvaliteti usluge, koja nikako nije bila razmjerna  cijeni koju su plaćali i sa standardom koji prati ovaj turistički grad.

Iz prethodno navedenih razloga, znatna sredstva uložena su u uređenje građevine, te je putem javnog natječaja odabran najpovoljniji ponuditelj po principu najniže cijene.

Tako su izvedeni slijedeći radovi:

-       Zemljani radovi ( radi ukopanog dijela objekta na jugozapadnoj strani),

-       Rušenja ( dio zidova je bilo potrebno srušiti kako bi se dobilo na funkcionalnosti),

-       Zidarski radovi,

-       Betonsko i armiranobetonski radovi,

-       Kompletno nove elektroinstalacije,

-       Kompletna rekonstrukcija unutarnje kanalizacijske mreže,

-       Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže,

-       Nove telekomunikacijske instalacije,

-       Ugrađena je nova vanjska stolarija sa dvostrukim staklom,

-       Ugrađena nova unutarnja stolarija te protupožarna vrata u prostorijama prema projektu,

-       Nova fasada sa termoizolacijom od 14 centimetara,

-       Nova toplinska (termo panel)  i hidro izolacija ravnog krova (zbog propuštanja),

-       Hidro izolacija svih podova,

-       Ugrađen je  sustav solarnog grijanja , sustav dizalica topline sa komplet instalacijama za nisko energetske objekte ( za grijanje hlađenje te za toplu pitku vodu),

-       Izgradnja sanitarnog čvora prilagođenom osobama smanjene pokretljivosti,

-       Vrlo funkcionalnu rampu za pristup  građevini osobama sa invaliditetom,

-       Novi wi-fi sustav,

-       Nova kotlovnica i strojarnica,

-       Nova rasvjeta kompletnog objekta,

-       Ugradnja sustava za zaštitu od krađe i video nadzor objekta, parkirališta i  molova.

Radovi su izvedeni kvalitetno te su ugrađeni visokokvalitetni materijali i oprema, čime će se znatno smanjiti troškovi održavanja i izbjeći ulaganja na duži vremenski period.

Postojećom rekonstrukcijom stvoreni su svi preduvjeti za pružanje najviših standarada usluge korisnicima marine, koji, kao i brojni ostali posjetitelji Poreča ove sezone, nisu krili svoje zadovoljstvo funkcionalnošću i vizualnim izgledom ove građevine.

Usluga Poreč d.o.o.

IN ITALIANO...