Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Učenici TUŠ Antona Štifanića na praktičnoj nastavi u Italiji - Gastro 2010 - Trento (1) Učenici TUŠ Antona Štifanića na praktičnoj nastavi u Italiji - Gastro 2010 - Trento (2) Učenici TUŠ Antona Štifanića na praktičnoj nastavi u Italiji - Gastro 2010 - Trento (3) Učenici TUŠ Antona Štifanića na praktičnoj nastavi u Italiji - Gastro 2010 - Trento (4) Učenici TUŠ Antona Štifanića na praktičnoj nastavi u Italiji - Gastro 2010 - Trento (5)

Učenici TUŠ Antona Štifanića na praktičnoj nastavi u Italiji

U razdoblju od 12. do 18. travnja 2010. godine nekolicina učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča odrađivala je u talijanskom mjestu Ponte Arche svoju proljetnu praktičnu nastavu. S njima je bio i njihov stručni učitelj kuharstva Stanislav Poropat. Prva ovakva razmjena učenika dogodila se prije 3 godine kada su učenici ugostiteljsko-turističke škole Tione di Trento iz Italije dio svoje praktične nastave odradili u Plavoj Laguni u Poreču, a Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića im je bila domaćin.
Tione Trento smjestio se u regiji Trentino-Alto Adige/Südtirol, oko 30 km zapadno od Trenta. Mjesto je poznato po svojim ljekovitim termalnim izvorima i razvijenom lječilišnom turizmu pa su učenici bili raspoređeni u pet hotela i u hotelskim kuhinjama, slastičarnama i salama za objed stjecali su nova i zanimljiva iskustva i spoznaje.
Iako su imali malo slobodnog vremena, učenici su uspjeli obići mjesto. Posebno su istaknuli da je priroda prekrasna, a škola njihovih domaćina vrhunski opremljena i da su uvjeti za rad i učenje odlični.
Popis učenika koji su bili na razmjeni u Italiji:
Turističko-hotelijerski komercijalisti, 3. razred: Renato Šćulac, Benčić Stefano, Štefanić Sara, Bertoša Veronika.
Kuhari, 3. razred: Šilić Klemente, Turčinović Marko, Bijelić Antonio
2. razred: Mustafoski Elvis, Marković Stephanie, Udovičić Klara
Konobar, 2. razred: Legović Giuseppe
Slastičarke, 2. razred: Jurcan Tanja, Mešinović Samanta