Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Počela s radom novinarsko radijska grupa Mali novinari – veliki istraživači

Počela s radom novinarsko radijska grupa Mali novinari – veliki istraživači

Suradnjom Osnovne škole Poreč i Grada Poreča u provođenju projekta Istra iz davnina – očuvanje kulturne baštine, 09. veljače započela je  s radom novinarsko radijska grupa koja ima za cilj upoznati učenike 4.b razreda sa novinarstvom, kako izgleda posao novinara na radiju, praćenje događaja vezanih uz projekt kao i ostale teme u interesu učenika.

Na prvom satu učenicima se predstavila mentorica Saša Guttman Levak, inače stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol Grada Poreča. Upoznala je učenike sa osnovama novinarstva; vijesti, radio emisije i sličnih pojmova koji su potrebni kako bi se počelo s praktičnim radom. Istaknula je kako joj je želja sa učenicima napraviti polusatne radio emisije koje bi govorile o temama aktualnim u krugovima mladih, o očuvanju kulturne baštine Istre i to na način koji bi svima bio zanimljiv, te koji bi lako privukao pažnju, ne samo mladih, već i šireg kruga slušatelja.

Novinarsko radijska grupa, odnosno kako su je učenici na prvom satu nazvali „Mali novinari veliki istraživači“ broji devet učenika 4.b razreda: Damjan Orepić, Livio Žužić, Leonarda Lovreković, Antea Zelić, Anđela Antičević, Anabel Babić, Monika Grabovac, Maja Jugovac i Mara Dugandžić.

Vođenje radionice kao i pripremanje djece za radijske nastupe (Radio Istra) i novinske članke (Porečki vjesnik) Guttman Levak školi daje kao svoj volonterski doprinos u ovom projektu. Radionice će se provoditi svakog drugog utorka od 11.00 do 12.30 sati u Osnovnoj školi Poreč.