Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna / Organizacija
Uredi podatke

Nacionalne manjine

Na području Grada Poreča-Parenzo tradicionalno prebivaju stanovnici različitih etničkih, kulturnih i vjerskih obilježja i opredjeljenja koji, na poseban i nenadomjestiv način, pridonose bogatstvu i raznolikosti porečkog gospodarskog, političkog, kulturnog i svekolikoga drugog života.

Na izborima održanim 5. svibnja 2019. godine izabrana su Vijeća i Predstavnici nacionalnih manjina za Grad Poreč-Parenzo i to;
- Vijeće albanske nacionalne manjine

- Vijeće bošnjačke nacionalne manjine  
- Vijeće srpske nacionalne manjine 

- Vijeće talijanske nacionalne manjine
- Predstavnik slovenske nacionalne manjine

Vijeće albanske nacionalne manjine konstituirano je 26. lipnja 2019. godine i za predsjednika Vijeća izabran je Idris Sulejmani, a za njegovog zamjenika Benjamin Bisaku.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine konstituirano je 26. lipnja 2019. godine i za predsjednika Vijeća izabran je Đemal Saračević, a za njegovog zamjenika Amir Rešidović.

Vijeće srpske nacionalne manjine konstituirano je 26. lipnja 2019. godine i za predsjednika Vijeća izabran je Slobodan Aleksić, a za njegovog zamjenika Branko Čizmić.

Vijeće talijanske nacionalne manjine konstituirano je 26. lipnja 2019. godine i za predsjednicu Vijeća izabrana je Ondina Lubessi, a za njezinog zamjenika Denis Visintin.

Za Predstavnika slovenske nacionalne manjine izabrana je Darinka Lovrić.  

IN ITALIANO...