Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Uspješno završio najveći hrvatski turnir u lovu na veliku ribu

Uspješno završio najveći hrvatski turnir u lovu na veliku ribu

Uspješno završio najveći hrvatski turnir u lovu na veliku ribu Uspješno završio najveći hrvatski turnir u lovu na veliku ribu

Hrvatski tim Kate Fishing Team odnio je pobjedu na drugom međunarodnom natjecanju u lovu na veliku ribu u Poreču, trenutačno najvećem natjecanju tog tipa u Hrvatskoj koje se održavalo od 7. do 10. rujna 2016., te tako obranio prošlogodišnji naslov.

Iako je borba za prvo mjesto bila tijesna, nakon trećeg dana natjecanja drugog Offshore World Challenge – Poreč, natjecanja u organizaciji ŠRK ribolovnog kluba Big game 4 tuna na čelu s Frankom Čerinom , uspješno je privedeno kraju na zadovoljstvo 48 domaćih i međunarodnih natjecateljskih timova te svih koji su pratili turnir u Poreču. Tijekom tri dana ukupno je ulovljeno 90 riba od kojih je 19 izvučeno i vagano, što je najveći rezultat u zadnjih 12 godina na natjecanjima u Hrvatskoj.

Pobjednik Offshore World Challenge – Poreč 2016, a samim time i tim koji će se 2017. godine natjecati na svjetskom prvenstvu u Kostarici je mješoviti tim iz Hrvatske Kate Fishing Team. Kapetan pobjedničkog tima je Vlado Ivančić, ujedno i član hrvatske reprezentacije u lovu na veliku ribu, dok su članovi Alen Nairetto i Saša Rakar, trener i član reprezentacije. Srebro je osvojio hrvatski tim Marko koje je od pobjede dijelilo tek jedan ulov, a slijedi ih slovenski tim Lolita, jedini tim koji je svakog dana natjecanja izvadio po jednu tunu iz mora.

Svečana ceremonija proglašavanja pobjednika i dodjele nagrada u subotu, 10. rujna 2016., otvorena je govorima glavnog organizatora i idejnog začetnika natjecanja Franka Čerina, suca natjecanja Tonćija Lukete, te predsjednika Hrvatske turističke zajednice Ratomira Ivičića, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je ovdje, te se prisjetio samih začetaka ideje oBig Gameu u Poreču, za kojeg je sad nakon impresivnih rezultata već druge godine održavanja sigurno da je tek na svom početku i da je još mnogo izdanja ovog natjecanja ispred njih. Ujedno je komentirao:

- Ovakav tip događanja, koja podignu atmosferu te ožive cijeli grad, sjajan je način kako produljiti sezonu. HTZ prepoznaje kvalitetne projekte, a za ovo natjecanje se ujedno može reći da gradi poseban oblik turizma – ribolovni turizam. Čestitam organizatorima na vrhunskoj organizaciji te natjecateljima na ostvarenim uspjesima».

Prva dodijeljena nagrada bila je ona za fair play koju je timu Fortuna dodjelio Božo Šaravanja koji je pobjednicima poklonio godišnju policu Weiner osiguranja. Tim Fortuna je nagradu zaslužio jer im se tijekom natjecanja pokvario jedan od dva motora, što ih ipak nije spriječilo da nastave natjecanje. Druga dodijeljena nagrada bila je nova ledenica, nagrada za najveću uhvaćenu ribu na natjecanju. Nagradu je odnio tim Sampei koji je već prvog dana natjecanja s ulovom teškim 186,5 kilograma postavio rekord za najveću izvađenu ribu u sklopu natjecanja u Hrvatskoj u zadnjih 6 godina. Nagradu za treće mjesto natjecateljima je dodijelio Željko Čorak, ravnatelj lučke kapetanije Poreč. Nagradu za drugo mjesto natjecateljima je uručio Edi Štifanić, gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo. Pobjednici su, zasluženo, dobili pregršt nagrada, pa im je tako vaučer za vikend boravak uručila Vlatka Ilečić Arklinić u ime glavnog sponzora, tvrtke Valamar Riviera, sponzor Fredi Bobek motor marke Honda, a pozivnicu za svjetsko prvenstvo i prijelazni pehar natjecanja u Poreču Franko Čerin.

Pehar je kao i plakete koje su uručene za prva tri mjesta rad Porečkog umjetnika Milana Legovića koji ih je ručno izradio u keramici. 

-Dokazali smo da Poreč ima ogroman potencijal već druge godine održavanja natjecanja. Imamo veliku ribu i fantastičnu destinaciju. Neupitno je da Big Game u Poreču raste, i da se sigurno vidimo i sljedeće godine, rekao je Franko Čerin, organizator natjecanja, na kraju ceremonije dodjele nagrada. Čestitao je pobjednicima te im poželio da u Kostariku odnesu mnogo lijepih uspomena, a da donesu novi pehar. Također, tom se prilikom zahvalio svim sponzorima i partnerima, a ponajviše građanima grada Poreča na iskazanom toplom domaćinstvu.

Prvoplasiranom timu Kate pobjeda nije strana jer je ovaj tim osvojio i prošlogodišnje, prvo izdanje Offshore World Challenge Poreča. Članovi tima komentirali su natjecanje i pobjedu, te rekli da je ovo bilo izuzetno kompetitivno natjecanje, i kao takvo odličan trening za natjecanje na Kostarici. Svi su natjecatelji bili odlični, te su zaključili da su svi natjecatelji pobjednici ovog natjecanja.

Na porečkom turniru sudjelovalo je ukupno 48 timova iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Njemačke, Nizozemske i Rusije, a svi se slažu kako bi ova brojka već u sljedećem, trećem izdanju natjecanja mogla drastično porasti, pa čak i dosegnuti 100 prijavljenih timova. Uz dobru organizaciju ovo natjecanje krasila je i bogata gastronomska ponuda, pa su okupljeni prvog i drugog dana natjecanja mogli besplatno probati jela od tune u sklopu Tunalicious Street Food festivala, a sva tri dana u hotelu Spinnaker za goste su kuhali renomirani kuhari David Parencan, Nenad Kukurin i Stefano Cosattini u sklopu Tuna Gourmet Dininga.

Nakon proglašenja pobjednika natjecanja glavni sponzor, domaćin smještaja i suorganizator, Valamar Hotels & Resorts, organizirao je svečanu večeru u prekrasnoj Villi Polesini kojoj su prisustvovali svi natjecatelji, organizatori i partneri. Okupljeni su za to vrijeme mogli uživati u koncertu Tonija Cetinskog koji je za prepunu Porečku rivu pjevao više od dva sata, te svojim nastupom zaključio ribolovno natjecanje, ali i Poreč Open Air festival koji u ovom gradu traje od početka lipnja.

Offshore World Challenge Poreč 2016. održava se pod pokroviteljstvom Grada Poreča-Parenzo, TZ grada Poreča i Hrvatske turističke zajednice, te uz veliku podršku sponzora  Svi su oni prepoznali značaj međunarodnog natjecanja u lovu na veliku ribu te izuzetnu priliku za međunarodnu promociju hrvatske turističke ponude, posebno u posezoni.

Više informacija o natjecanju i popratnom programu zainteresirani mogu naći na web stranici: http://biggame4tuna.hr/te na službenoj Facebook stranici natjecanja: www.fb.com/biggame4tuna.