Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Porečki delfin

Porečki delfin

Porečki delfin

Klub za daljinsko plivanje Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča pozivaju sve zaljubljenike u plivanje i ostale sportove na moru na rekreativni plivački maraton Porečki Delfin koji ove godine doživljava svoje sedamnaesto izdanje, a ove će se godine održati i regata Porečki dlefin za klase Laser 4.7. i Laser Radial.

Nastao iz suradnje sa mađarskom županijom Somogy i gradom Šiofokom na jezeru Balaton, Porečki delfin danas predstavlja najveći plivački rekreativni događaj na Jadranu. Među oko tisuću i više očekivanih plivača ove godine, najveći broj (njih petstotinjak) tradicionalno dolazi iz Mađarske. Brojni su i Talijani, Slovenci, Austrijanci, Nijemci te domaći, odnosno plivači iz cijele Istre. Porečki delfin je plivački izazov za svakoga - nije važno koji po redu stignete na cilj, jer ste svoju medalju i majicu osigurali. Plivati možete sa perajama, na luftmadracu, trbušno ili leđno, a i duljinu staze možete sami odabrati. Manifestacija počinje Carb Loading party (pašta i pizza) za sve sudionike u petak, 2. rujna sa početkom u 20 sati u Beach Baru Tequila (na 100 metara od starta). U besplatnoj tjestenini ili pizzi te bezalkoholnom piću dobrodošlice moći ćete uživati uz odličnu glazbu DJ Giancarla Mr.G i DJ Patricka ''Vinyl Ridera''.

U istom terminu održat će se i regata u jednoj od najpoznatijih jedriličarskih klasa na svijetu, koja je Hrvatskoj donijela toliko sreće na posljednjim Olimpijskim igrama u Brazilu sa srebrom Tončija Stipanovića. Regata je prilika za sve laseraše da pokažu formu na početku jedriličarske sezone, a uz to prilika je i da vidimo Mare Milić, članicu jedriličarskog kluba Horizont Poreč, koja je na posljednjem svjetskom prvenstvu osvojila deveto mjesto u kategoriji.

Pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu do Poreča i da uživaju u regati klase Laser i da poprate plivački maraton „Porečki Delfin“ koji se održava na istom mjestu i u istom terminu kada i regata.