Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Svečano okrivena skulptura "Cvijet"

U sklopu proslave blagdana Sv.Maura, zaštitnika grada Poreča, danas, 20. studenog s početkom u 11.00 sati , u parku Olge Ban održano je svečano otkrivanje skulpture „Cvijet“, koju je otkrio gradonačelnik  Edi Štifanić.

Radi se o nagradi za najbolje turističko mjesto Hrvatske u akciji TURISTIČKI CVIJET- KVALITETA ZA HRVATSKU 1997- 2002. Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija odlučili su se da najboljima u razdoblju od 1997. godine, od kada je projekt započeo, pa do danas dodjele jednake skulpture. Tako će osim grada Krka, grada Hvara i grada Rovinja, skulptura poznatog hrvatskog kipara Dalibora Stojšića krasiti i naš grad i to iz razloga što je Poreč  od 1997. do 2002. godine bio proglašavan najboljim velikim hrvatskim turističkim odredištem.   Ove se godine poklopilo i to da je park Olge Ban dobio prvu nagradu u kategoriji pojedinačnih elemenata u mjestu kao najuređeniji park, a ova će skulptura dugo svjedočiti o naporima i uspjesima generacija građana da od svojeg mjesta učine kvalitetno i za odmor ugodno turističko središte. Skulptura „Cvijet“ visine je 300 cm, težine 1300 kg, a izrađena je od čelika i hrasta starog  2000 godina.

Ova nagrada još je jedan dokaz da je istinita ona tvrdnja koju Gradonačelnik često govori: Sretan je onaj tko živi u Poreču. Također ova nagrada ima posebnu težinu, jer je dodijeljena parku u kojemu se igraju naši mali Porečani, te će se tako naši mališani već od malih nogu učiti da žive u gradu uspjeha i izvrsnosti.