Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik uručio priznanja darivateljima krvi - dk 1 Gradonačelnik uručio priznanja darivateljima krvi - dk 2 Gradonačelnik uručio priznanja darivateljima krvi - dk 3 Gradonačelnik uručio priznanja darivateljima krvi - dk 4

Gradonačelnik uručio priznanja darivateljima krvi

25.listopada se u Hrvatskoj obilježava Dan darivatelja krvi. Tim je povodom gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić uručio priznanja jubilarnim darivateljima koji su darovali krv 50, 55 i 75 puta. 25. listopada posvećen je obilježavanju i promicanju dobrovoljnog darivanja krvi u spomen na prvu organiziranu akciju informiranja o potrebi darivanja krvi i organiziranom prikupljanju krvi širom Hrvatske koja je započela 25.10 1953. Godine tijekom tjedna Crvenog križa. Od tada se u Hrvatskoj svake godine na taj datum obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i potiče trajno organiziranje darivanja krvi, istakao je gradonačelnik Štifanić. Ovo je znak poštovanja prema ljudima koji daruju dio sebe da bi spasili druge. Svatko tko je barem jednom darovao krv ima pravo slaviti ovaj dan , stoga vam svima čestitam, zaključio je gradonačelnik i uručio zahvalnice. 50 su puta darovali krv: Nikola Mandekić, Tihomir Majcek, Boris Šergo, Branko Mandić, Azeglio Picco, Slavko Pusić i Franjo Caha. Za 55 puta darovanu krv zahvalnicu je dobila Dušanka Molnar. Jubilarni darivatelji krvi koji su to plemenito djelo učinili 75 puta: Vladimir Korotaj, Mario Matošević, Marijan Popić i Eni Prodan primili su zahvalnice Grada Poreča.
Nakon što je uručio zahvalnice gradonačelnik Štifanić je zahvalio svim darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti, te podsjetio javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života.
Gradsko društvo crvenog križa Poreč ove je godine imalo 11 akcija i ostvarilo 676 doza krvi , a prvi je puta svoju krv darovalo 44 ljudi. Imamo i jedan plan na kojem radimo zajedno s transfuzijom krvi iz Pule,a radi se o prikupljanju 800 doza krvi za koju smo uvjereni da ćemo ostvariti, ako ne i premašiti, s ponosom je rekla ravnateljica Gradsko g društva crvenog križa Poreč, Đurđica Orlić i pridružila se čestitkama jubilarni m darivateljima.