Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 001 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 002 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 003 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 004 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 005 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 006a Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 006b Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 006c Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 006d Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 007 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 008 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 009 Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu - 009a

Aktivnosti osnovnoškolaca u dječjem tjednu

Cilj ovogodišnjeg Dječjeg  tjedna je usmjeriti  pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta, posebice položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.

Pod sloganom „Biti skupa vrijedi zlata, učenici od 2. do 4. razreda  Osnovne škole Poreč, su u srijedu, 7. listopada pisali poruke koje su bile namijenjene važnim osobama u njihovom  životu, mami, tati, sestrama, braći, prijateljima. Tako je većina djece iz 3. b razreda napisala da žele da roditelji više svog slobodnog vremena provedu s njima u igri, druženju, gledanju filmova, vožnji biciklom i rolama,igranju nogometa, rukometa,  a da budu malo manje zaposleni i u žurbi.
Toga  dana, svoju aktivnost pod nazivom „Prvašići gradu – grad prvašićima“ imali su i učenici prvih razreda Osnovne škole Poreč i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin. Oni su se zajedno sa svojim učiteljicama okupili na gradskoj rivi i proveli vrijeme u crtanju i igranju. Nakon što su im predstavnici Grada Poreča uručili majice kao poklon, djeca su držeći se za ruke formirala veliki krug i svi su zajedno izgovorili poruku „Odrasli, ostavite sve hitno, djeca su ono bitno“.

Danas, 9. listopada, Grad Poreč svim učenicima od prvog do četvrtog razreda poklanja kazališnu predstavu „Krava Ružica“, kazališta Mala scena iz Zagreba. Predstave su na rasporedu u 10.00, 11.30, 13.45 u kazališnoj dvorani POUP.
U 10.00 sati, djeca Talijanske osnove škole Bernardo Parentin moći će uživati u predstavi „Pepeljuga“ koju su osmislile njihove učiteljice razredne nastave.
U 17.00 sati u kino dvorani POUP-a, učenici OŠ iz Poreča i Sarajeva će kroz prezentaciju istraživačkog rada, te dramsko scenske igre predstaviti rezultate projekta „Kako je biti drugačiji, učenje toleranciji“.

U subotu, 10. listopada od 10.00 do 12.00 sati, u OŠ Poreč i TOŠ B.Parentin održati će se radionica pod nazivom „Učim hrvatski, učim talijanski, učim kuhati“.  U radioničkom obliku rada, učenici i učitelji iz Poreča i Sarajeva učit će nazive za hranu na hrvatskom (čakavskom narječju) i talijanskom jeziku, te prisustvovati demonstraciji priprema istarskih jela.
Također će u subotu, u 10.00 sati na gradskom kupalištu voditelji DND-a Poreč organizirati aktivnost pod nazivom „Dođite se igrati s nama“ u kojoj će pokazati razne stare igre, te će poticati djecu da u njima i sudjeluju.