Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč obilježio Svjetski dan učitelja - sdanucitelja 01 Poreč obilježio Svjetski dan učitelja - sdanucitelja 02

Poreč obilježio Svjetski dan učitelja

U povodu 5. listopada – Svjetskog dana učitelja, u Velikoj vijećnici Gradske uprave, gradonačelnik Edi Štifanić zajedno je sa svojim suradnicima primio ravnatelje i učitelje osnovnih i srednjih škola grada Poreča.

Gradonačelnik Edi Štifanić čestitao im je njihov dan, te naglasio kako je cilj obilježavanja Svjetskog dana učitelja odavanje priznanja plemenitom radu i trudu kojeg učiteljice i učitelji svakodnevno ulažu u obrazovanje djece i mladih. Štifanić  se zahvalio ravnateljima, učiteljima i profesorima na svesrdnom doprinosu, podršci, trudu kojeg ulažu u odgoj i obrazovanje naše djece. Prisutnima su se obratili i ravnatelji škola koji su izrazili zahvalnost što Grad Poreč podupire sve školske aktivnosti kao i školske projekte te što se svake godine sjeti i obilježi Svjetski dan učitelja. Svim ravnateljima i nastavnicima Gradonačelnik je uručio prigodne poklone.; stikove i nastavničke priručnike.

UNESCO je 1994. proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. U Hrvatskoj se ovaj dan obilježava od 2000. godine, Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.